פטריות עשירות בויטמינים ומינרלים - דלות בקלוריות ובריאות
רפואה ומניעה
פטריות טריות עשירות בויטמינים ומינרלים בכמות גבוהה מתוך הקצובה היומית.ניתםן למצוא באתר של ה USDA האמריקאי טבלאות הטוענות לעושר מופלא של רכיבים מזינים :
ויטמינים
ויטמינים מקבוצת B:
השילוב של ויטמינים מקבוצת B מסייע בהגנה על בריאות הלב. ריבופלבין טוב לתאי דם אדומים. ניאצין טוב למערכת העיכול ולשמירה על עור בריא. חומצה פנטותנית טובה למערכת העצבים ומסייעת לגוף לייצר את ההורמונים הנחוצים לו.
ויטמין B2 (ריבופלבין)(24% מהקצובה היומית)- הוא ויטמין המשתתף בתהליכים ביוכימיים בגוף, החיוני להפקת אנרגיה זמינה. הוויטמין חשוב לגדילה תקינה של שיער וציפורניים ולבריאותו של העור.
ויטימין B3 (ניאצין)(18% מהקצובה היומית)- הוא ויטמין שמשתתף בייצור חומצות שומן, בפירוק הגלוקוז ובמטבוליזם של חלבון. הוא משפיע גם על מערכות העצבים והעיכול.
ויטמין B5 (חומצה פנטוטנית)(15% מהקצובה היומית)- מיוצר ע"י חיידקי המעי ומסייע בהפיכת פחמימות לאנרגיה, פירוק שומנים וייצור תקין של הורמונים, כולסטרול, מתווכים עצביים, תאי דם אדומים ונוגדנים, תומך במערכת העצבים.
ויטמין B9 (חומצה פולית) (4% מהקצובה היומית)- חומצה פולית מונעת מומים קשים בעוברים, ומפחיתה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם.
ויטמין D (5% מהקצובה היומית)- חיוני לבריאות העצמות ויש לו גם תפקיד חשוב בהגנה על מערכות הנשימה, הלב והמוח.
מינרלים
נחושת(16% מהקצובה היומית)– מסייעת ביצור תאי דם אדומים המשמשים להעברת חמצן בכל הגוף. המינרל חשוב גם לתהליכים אחרים בגוף, כמו שמירה על עצמות ועצבים בריאים. גם לאחר בישול, מנה של 1 כוס פטריות יכולה לספק כשליש מכמות הנחושת היומית המומלצת.
אשלגן(9% מהקצובה היומית)– חשוב ביותר כשמדובר בתפקוד לב, שריר ועצב. יש בערך כמות של אשלגן ב 2/3 כוס פטריית פורטובלו מבושלת כמו שיש בבננה בינונית.
סיבים תזונתיים
(4% מהקצובה היומית)- בטא גלוקן הוא סוג של סיבים תזונתיים מסיסים שקשורים חזק לשיפור הכולסטרול ולהגברת בריאות הלב. זה יכול גם לעזור בוויסת רמת הסוכר בדם, ולהפחית את הסיכון לסוכרת מסוג