קולינריה
כחלק בלתי נפרד מהמוצרים הטריים והאיכותיים שאנו מציעים במרינה פטריות, עלי הבייבי הם רכיב נפלא, בריא וורסטילי במיוחד, שמוסיף צבע, טעם ורעננות לכל ארוחה. עלי בייבי – שמכילים לרוב תערובת עדינה של עלים צעירים כמו תרד, מנגולד, קייל, רוקט ועוד – הם לא רק יפים לעין, אלא גם עשירים בערכים תזונתיים ומגוונים באפשרויות השימוש. אז מה עושים עם עלי בייבי? בואו נגלה יחד את כל הדרכים ליהנות מהם, גם נאים וגם מבושלים.
למה לבחור בעלי בייבי?
עלי בייבי נחשבים לירק איכותי וקל לעיכול, עם טעם מעודן וטקסטורה רכה. בזכות היותם עלים צעירים, הם עדינים יותר מעלים בשלים של אותה משפחה, ולכן מתאימים גם לילדים ולמי שמעדיף טעמים פחות מרירים. בנוסף, הם עשירים בויטמינים כמו A, C ו-K, בסיבים תזונתיים, בברזל ובנוגדי חמצון.
שימושים טריים – פשוט וטעים
הדרך הכי נפוצה ונכונה לפתוח את השימוש בעלי בייבי היא בסלטים. בין אם מדובר בארוחת בוקר קלה, תוספת לצד המנה העיקרית או ארוחת ערב עשירה, עלי הבייבי יכולים לשדרג כל סלט בסיסי. הם משתלבים מעולה עם ירקות טריים כמו עגבניות, מלפפונים, בצל סגול ופלפלים, ויכולים לקבל טוויסט מעניין עם גבינות כמו בולגרית, פטה או מוצרלה, ואפילו עם פירות – תותים, אגסים או תפוחים.
האם אפשר לבשל עלי בייבי?
זו שאלה שחוזרת לא מעט – האם אפשר לבשל עלי בייבי? והתשובה היא: בהחלט כן! עלי בייבי מצוינים גם לשימוש חם, אך חשוב לדעת כיצד לעשות זאת נכון. בשל המרקם העדין שלהם, הם מתבשלים מהר מאוד, ולכן לא נדרש בישול ממושך – כמה שניות במחבת או בסיר, והם מוכנים.
אפשר להוסיף אותם בסוף הבישול למרק ירקות או נודלס, לשלב אותם בפסטות מוקפצות עם שום ושמן זית, או לערבב לתוך חביתה או שקשוקה לקבלת בוסט ירוק ומזין. עלי הבייבי נמסים בחום, אז קחו זאת בחשבון ואל תבשלו אותם יותר מדי, כדי שלא יאבדו מהטעם והערכים התזונתיים שלהם.
אפייה ובישול – שימושים מפתיעים
אם אתם שואלים מה עושים עם עלי בייבי מעבר לסלטים, הנה עוד רעיונות:
- פשטידות וקישים – משלבים אותם קצוצים עם גבינות, ביצים וירקות אחרים לארוחה חמה ומזינה.
- מאפים מלוחים – עלי בייבי משתלבים נהדר בתוך בורקסים, רולדות בצק עלים או לחמים.
- רוטבים ירוקים – טוחנים אותם עם שמן זית, שקדים או אגוזים, שום ופרמזן ליצירת פסטו טרי.
- תוספת לאורז וקינואה – מערבבים אותם פנימה לאחר הבישול, להוספת צבע וטעם.
מה עושים עם שאריות?
אם נשאר לכם שקית פתוחה של עלי בייבי – אל תמהרו לזרוק. אפשר לטחון אותם ל-Smoothie ירוק עם תפוח, גזר, ג'ינג'ר ולימון. הם גם מצוינים כהוספה לכריך טרי או כבסיס ל"קערת בודהה" עם דגנים, חלבונים וירקות.
טיפ מאיתנו: איך שומרים על טריות?
כדי להאריך את חיי המדף של עלי הבייבי, כדאי לשמור אותם במקרר כשהם עטופים בנייר סופג בתוך קופסה אטומה. כך תימנע לחות מיותרת והעלים ישמרו רעננותם לכמה ימים נוספים.
לסיכום – הרבה יותר מעלים ירוקים
עלי בייבי הם חומר גלם נפלא, טרי ובריא, שמתאים למגוון מנות בכל שעה ביום. בין אם תעדיפו לאכול אותם חיים, לשלב אותם במנה חמה או להכין מהם רוטב או תבשיל – האפשרויות בלתי מוגבלות. בפעם הבאה שתשאלו האם אפשר לבשל עלי בייבי, תדעו שלא רק שאפשר – אלא שזה גם מאוד מומלץ!
רוצים לגלות עוד מתכונים טעימים עם עלי בייבי טריים? בואו לבקר אותנו במרינה פטריות, או לחפש השראה באתר ובדף הפייסבוק שלנו. הבריאות מתחילה בטעם – בואו לבשל איתנו!