נבטים

כמה מילים על נבטים
מרינה היא בין חלוצות מגדלי הנבטים בישראל , נבטים ידועים בעיקר מהמטבח האסיאתי , במזרח אסיה כבר הבינו מזמן שכאשר מנביטים קטניות מגבירים את הערכים התזונתיים ,נהנים מטעם משובח ומתוספת בריאה לכל ארוחה , כל קטניה אפשר להנביט ולקבל מעדן לשילוב בסלט,מרק,תבשיל או אפילו בכריך.

הנבטים שלנו
נבטים סינים
הנבטה של שעועית מש עדינה בתהליך הידרופוני מביאה תוצאה טעימה ומאפיינת את המטסח האסיאתי , תוספת רעננה והבריאה לסלטים , כמצע להגשת מנות דגים ושבר , בתיבול עדין מושלם
נבטי אלפלפא
הנבטה של זרעי תיתלן מביאה תוצאה טעימה , בריאה ומשפרת מושלמת למנות גבינות , דגים , וסלט חי
נבטי חמניה
הנבטה של זרעי חמניה על כל ערכיהם התזונתיים מביאה תוצאה מדיהמ , משפר טעם בעל טעם ארומטי מודגש לשימוש בסלטים כתוספת למנת בשר או דגים

נבטים
נביטה היא תהליך שבו זרעים וקטניות מונבטים ובסופו של דבר נאכלים גולמיים. כאשר הזרעים מושרים במים לפרק זמן מסוים, הם נובטים ומפתחים זנב צמח היוצא מבין חלקי הזרע , הנביטה גורמת לשכבות החיצוניות שלהם להיקרע ולאפשר לפריחה של צמיחה צעירה. הנבטה נוטה לשפר את הערך התזונתי של הדגנים או הקטניות , תזונה מבוססת נבטים מאפשרת ומשפרת ערכים רבים כגון : זמינות מוגברת של חומרים מזינים, מעשירה את המזון בויטמינים ומינרלים, לנבטים מיוחסת פעילות נוגדת חמצון , תמיכה בתהליך העיכול, גיוון קולינארי – פשוט טעים טרי ומעשיר .


נבטים מכילים סיבים תזונתיים
ערך תזונתי ל-100 גרם
נבטים הינם מזון מלא בריאות מן הצומח ועשירים בויטמינים ומינרלים
חומצה פולית מקבוצת ויטמין B המסייעת לפעילות תקינה של מערכת העיכול, למניעת אנמיה ועוד תפקידים נוספים בגוף.