קלצונה במילוי גבינות ופטריות

time-cook
הכנה - 60 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 240 מ"ל (כוס) מים
  • 3 כפות שמן זית

 

מצרכים למילוי:

  • 2 כפות חמאה
  • כף שמן זית
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי
  • גליל גבינת עיזים
  • 100 גרם גבינת מוצרלה או צהובה מגורדת דק
  • 50 גרם פרמזן מגורדת דק
  • מלח ופלפל

 

לציפוי:

  • ביצה טרופה או שמן זית
  • שומשום (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון, עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט למלח. מערבלים במשך 5 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. מכסים במגבת לתפיחה של 30 דקות.
  2. בינתיים מכינים את המילוי: חותכים את הפטריות לפרוסות.
  3. מטגנים במחבת עם חמאה ושמן זית את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות. מוציאים החוצה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. מוסיפים את הגבינות לפטריות ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  6. כשהבצק סיים לתפוח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
  7. מרדדים כל בצק לעיגול ומניחים בחלק התחתון, באמצע, כף גדושה מהמילוי. סוגרים לצורת חצי עיגול ולוחצים את הקצוות של הבצק עם מזלג כדי שהמילוי לא יברח.
  8. מניחים את הקלצונה על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה או שמן זית ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהקלצונה מוכנים.

 

הערות חשובות:
רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק.

מתכונים דומים

  • באגט סרוולד איטלקי ותאנים - חגית גורן ונועה קרליק

  • ג'בטה קורנדביף וממרח של תמרה - חגית גורן ונועה קרליק

  • קרואסון צ'דר ונקטרינות מקורמלות - חגית גורן ונועה קרליק

  • כריך קורנדביף ופסטו של תמרה - חגית גורן ונועה קרליק

  • כריכים חלומיים של מרינה - כריך בייגל מפנק של גבינת שמנת וסלמון מעושן

  • לכל המתכונים