פטריות פורטבלה

כמה מילים על פטריית פורטבלה
יש המכנים את הפורטבלה "אחותה" של פטריית השמפיניון ,היא חומה בגוונים שונים , ארומתית , הפורטבלה עשתה צעד משמעותי לצלחת הישראלית בחמש שנים האחרונות הלכה ותפסה נתח ניכר של מעל 15% מכלל הצריכה של פטריות בישראל , היא אמנם פחות מוכרת מפטריית השמפיניון אך מי שטעם לא יכול להפסיק , הן נהדרות בבישול , במרקים ממולאות או מטוגנות מוקפצות , כסטייק פורטבלה על האש או כתוספת לכל מנה . פטריות הפורטבלה נחשבות למעדן אמיתי – רק דמיינו מה הן יכולות לעשות לארוחה הבאה שלכן – הצטיידו באריזה אחת לפחות.

פטריות פורטבלה שלנו
צמד פטריות בייבי בלה
זוג סלסלאות של פטריות פורטבלה קטנות וטריות לשילוב בסלט, פיצה, מאפים ובעצם בכל ארוחה.
סטייק פורטבלה
מגשית עם פטריות גדולות ובשרניות מתאימות לצלייה על הגריל - לא לשכוח להשרות במרינדה טעימה כמה דקות לפני הצלייה, ממכר ראו הוזהרתם.

פטריות פורטבלה
גם פטריית הפורטבלה היא פקועה דו-נבגית שם מדעי: Agaricus bisporus מוכרת כפורטובלו או פורטובלה היא מין של פטריית בסיסה אכילה. הפטרייה גדלה באופן טבעי באירופה, צפון אמריקה, מגודלת באופן מסחרי במעל 70 מדינות, והיא אחת הפטריות הנצרכות ביותר בעולם.
הפקועה נדירה במקצת בישראל והיא גדלה בתקופת החורף (נובמבר עד מרץ). אך אצלינו במרינה ניתן למצוא אותה בכל השנה, פטריות הפורטבלה הן הנפוצות ביותר לאחר פטריות השמפיניון מקרב הפטריות המתורבתות הגדלות במתקני גידול בעולם החקלאי תעשייתי , בישראל תופסות פטריות אלו נתח עיקרי של כ 15% משוק פטריות המאכל .
בפטריות כמות גבוהה של מינראליים חיוניים: מגנזיום נחושת ואשלגן החשוב במיוחד כאשר מדובר על בריאות הלב העצב והשריר.
חלק מהמידע לקוח מ-Wikipedia


פטריות פורטבלה מכילות כ-
קלוריות ל- 100 גרם
מהווה מזון בריא ומשמשת גם כתחליף בשר.
פטריות עשירות בויטמינים ומירליים במיוחד בויטמינים מקבוצת
בנוגדי חמצון כמו סלניום וגלוטתיון –מחקרים מצאו שאכילת פטריות מסייעת בהגנה על התאים ומפחיתה מחלות כרוניות ודלקת.