ממולאים בורגר פטריות עם מטבל טחינה וחריף - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 בורגרים פטריות של חברת מרינה מופשרים
  • 1 בצל גדול
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מהתבלינים: כורכום, כמון, פפריקה, פלפל שחור ומלח
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • תבנית עם מים
  • כף רוטב סויה
  • 9 דפי אורז קטנים בקוטר 16 ס"מ .

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל200- מעלות.
  2. מחממים מחבת עם כף שמן זית. מטגנים את שיני השום הכתושות עם התבלינים ומערבבים
  3. באמצעות כף עץ כדקה עד לפתיחת הטעמים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את הבורגרים עם הפטרוזיליה ומעסים היטב.
  5. מוסיפים למחבת ומבשלים יחד כ3- דקות.

 

איך מרכיבים?

  1. מסדרים תבנית עם מים וכף סויה / סילאן.
  2. מסדרים משטח עבודה נוח: קרש חיתוך פלסטיק או קרש עטוף בניילון נצמד על מנת למנוע הדבקה.
  3. טובלים כל דף אורז מכל צדדיו כ20-30- שניות ומניחים על משטח העבודה.
  4. מניחים 2 כפות מהתערובת על הקצה החיצוני. מקפלים את הצדדים פנימה בשביל לאטום את המילוי
  5. ומגלגלים תוך כדי הידוק לצורת סיגר. מניחים על תבנית האפייה וממשיכים למלא את דפי האורז במלית.
  6. מושכים מעט שמן ומפזרים שומשום מעל (לא חובה) .
  7. מכניסים לתנור ל20- דקות (הזמן עלול להשתנות בין תנור לתנור). במהלך האפייה יש להפוך את
    הסיגרים מידי פעם.

 

הצעת הגשה

  1. מגישים חם עם יוגורט טבעוני או טחינה וסלט ירוק – אולי גם חריף ?:(
  2. אופציה לתיבול: יוגורט טבעוני בטעם טבעי, שן שום כתושה, בצל ירוק וסומק.
  3. אופציה לתיבול הטחינה: קארי!

 

ערכים לסיגר:

60 קלוריות

2 גרם שומן

62 גרם פחמימה

2.5 גרם חלבון

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים