פטריות שמפניון

כמה מילים על פטריית שמפניון
מלכת הפטריות הישראלית, הפטריות הלבנות והיפות הנמצאות בכל סופרמרקט הפכו עם השנים למלכת הפטריות, נמצא אותן במתכונים רבים ומגוונים : בסלט, על הפיצה, בתוספת לפסטה, במרקים ובעצם היכן לא?
מטוגנות, צלויות, בגריל, במרק או כאנטיפסטי הפטרייה הזו כבשה את החיך של הצרכן הישראלי.

פטריות שמפניון שלנו
פטריות שמפניון
אריזת פטריות בסלסלה הקלאסית כבר 40 שנה - מהרו לשלב אותן בסלט או במאפה במרק או בתבשיל - לא תצטערו.

פטריות שמפניון
שמן המדעי: Agaricus bisporus , פקועה דו-נבגית המוכרת לנו כפטריית השמפיניון, פורטובלו או פורטובלה היא מין של פטריית כובע / בסיסה אכילה. הפטרייה גדלה באופן טבעי באירופה וצפון אמריקה, מגודלת באופן מסחרי במעל 70 מדינות, פטריות השמפיניון הלבנות הן אחת מזני הפטריות הנצרכות ביותר בעולם. הפקועה נדירה במקצת בישראל והיא גדלה בתקופת החורף ,אצלינו במרינה ניתן למצוא אותה בכל ימות השנה , פטריות השמפיניון הן הנפוצות ביותר בקרב הפטריות המתורבתות הגדלות במתקני גידול בעולם החקלאי תעשייתי , בישראל תופסות פטריות אלו נתח עיקרי של כ 80% משוק פטריות המאכל , בפטריות כמות גבוהה של מינראליים חיוניים: מגנזיום נחושת ואשלגן החשוב במיוחד כאשר מדובר על בריאות הלב העצב והשריר.
חלק מהמידע לקוח מ-Wikipedia


פטריות שמפיניון מכילות כ -
קלוריות ל- 100 גרם
מהווה מזון בריא ומשמשת גם כתחליף בשר.
פטריות עשירות בויטמינים ומירליים במיוחד בויטמינים מקבוצת
בנוגדי חמצון כמו סלניום וגלוטתיון –מחקרים מצאו שאכילת פטריות מסייעת בהגנה על התאים ומפחיתה מחלות כרוניות ודלקת.