בצלים ממולאים - דניאל וגנר

time-cook
הכנה - 40 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
7 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 6 בצלים גדולים שלמים

 

למילוי:

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ דק
  • 1 כוס אורז
  • חבילת פטריות שמפניון 'מרינה'
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • כף רסק עגבניות
  • כף רכז רימונים
  • כף סילאן
  • מלח ופלפל

 

לרוטב:

  • 2 כפות רכז רימונים
  • 2 כפות סילאן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • רבע כפית בהרט
  • 5 כפות שמן זית
  • כוס – 2 מים (עד כיסוי של הבצלים)
  • רימונים לקישוט

הוראות הכנה

  1.  מקלפים את הבצלים, חותכים את הקצוות ומבשלים אותם כרבע שעה עד שהם רכים.
  2.  בנתיים מכינים את המילוי: מטגנים בצל קצוץ במחבת עד לריכוך חלקי.
  3.  מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כמה דקות עד שהן מתכווצות.
  4.  מוסיפים אורז ואת שאר המרכיבים, מערבבים ומניחים בצד להצטננות.
  5.  מערבבים את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים ומניחים בצד.
  6.  מקלפים בזהירות את הבצלים (השכבה העליונה רכה מדי אז לא משתמשים בה) וממלאים על פי ההדגמה בסרטון.
  7.  מסדרים את הבצלים יפה בסיר ויוצקים את הרוטב. מוסיפים מים כמעט עד כיסוי.
  8.  סוגרים את הסיר עם מכסה, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
  9.  לאחר מכן מכסים את הסיר עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה.
  10.  מסירים את הנייר האפייה ורדיד האלומיניום ואופים עוד כ 15 דקות להשחמה.
  11.  מברישים בשמן זית ומקשטים עם רימונים

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

  • לכל המתכונים