פטריות יער - צדף - פלורוטוס

כמה מילים על פטריית יער
פטריות יער / ירדן/צדף או בשמן המקורי Oyster mushrooms או Pleurotus ostreatus הן הפתעה גדולה בזכות צורתן המיוחדת, טעמן המופלא ומגוון האפשרויות הרב שניתן להכין מהם במתכונים טעימים , הן אפורות או ורודות לעיתים צהבהבות , הן גדולות בצורה מיוחדת על מצע ייחודי או על גזעי עצים או שקי מצע – פשוט מופלא.
פטריות יער
פטרייה זו הידועה כפטריית הצדף או בלעז Oyster mushrooms שמה המדעי: Pleurotus ostreatus בגלל צורתה המיוחדת.
בטבע היא גדלה ביערות על גזעי עצים. פטריות הצדף מופיעות בצבעים רבים מאפרפר ,אפור כהה ועד ורוד ואף צהוב בהיר . מקורן מיוחס לאסיה והן מככבות במתכונים אסיאתיים רבים , חברת מרינה מגדלת את פטריות הצדף על מצע עשוי חומרים טבעיים שהינם חיקוי לצורת הגידול בטבע. גידול זה מעניק לפטרייה טעם נפלא של טבע, ניחוח וארומה של יער. הטעם והניחוח הייחודיים לפטריה זו מלויים את המאכלים המרובים אשר ניתן להכין ממנה. מרקמה מזכיר מרקם של בשר. ניתן לייבש את הפטרייה ולהשתמש בה כתבלין במרקים, תבשילי בשר ועוף ומאכלי גבינה ועגבניות.
בפטריות כמות גבוהה של מינראליים חיוניים: מגנזיום נחושת ואשלגן החשוב במיוחד כאשר מדובר על בריאות הלב העצב והשריר.
מייחסים לפטריות הצדף יתרונות בריאותיים פוטנציאליים שונים. הן מכילות תרכובות ביו-אקטיביות, כולל רב-סוכרים ובטא-גלוקנים, אשר הדגימו תכונות אימונומודולטוריות ונוגדות דלקת. תרכובות אלה עשויות לתמוך בתפקוד מערכת החיסון, להפחית דלקת ואולי להציע סגולות אנטי-סרטניות ונוגדות נגיפים. עם זאת, יש צורך במחקר נוסף כדי להבין ולאשר באופן מלא את היתרונות הבריאותיים הללו.


פטריות יער מכילות כ-
קלוריות ל- 100 גרם
מהווה מזון בריא ומשמשת גם כתחליף בשר.
פטריות עשירות בויטמינים ומירליים במיוחד בויטמינים מקבוצת
בנוגדי חמצון כמו סלניום וגלוטתיון –מחקרים מצאו שאכילת פטריות מסייעת בהגנה על התאים ומפחיתה מחלות כרוניות ודלקת.