חומוס אבוקדו - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
2 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 200 גרם גרגרי חומוס מבושלים+ מי הבישול
  • 3-4 כפות טחינה גולמית
  • אבוקדו אחד בשל ורך
  • חצי צרור כוסברה טרייה
  • 2 לימונים סחוטים למיץ
  • חצי עגבניה קצוצה דק
  • רבע בצל סגול קצות דק
  • חצי פלפל חריף פרוס דק
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. בבלנדר או מעבד מזון חזק שמים את מחצית כמות גרגרי החומוס ומחצית מי הבישול, את האבוקדו, הטחינה, הכוסברה, מיץ מלימון אחד ומלח וטוחנים לקרם חלק חלק! מעבירים למקרר עד להגשה.
  2. את המחצית השנייה של גרגרי החומוס מבשלים במי הבישול שנותרו במשך רבע שעה עם מיץ הלימון שנותר ומעט מלח ומועכים קלות עם מזלג.
  3. להגשה- מורחים בקערה מעט עמוקה ממרח החומוס אבוקדו שלנו בצורה מעגלית כמו שמורחים חומוס רגיל, מפזרים במרכז את גרגרי החומוס המבושלים, את העגבניות, הבצל והפלפל החריף ומזלפים מעל הכל שמן זית איכותי בנדיבות.

ממליץ לאכול עם נאצ'וס תירס איכותיים אבל אפשר בכיף גם פיתה קריספית.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים