ברוכים הבאים ל-"טעם הטבע"
מותג ישראלי שורשי המסמל את חיבור האדם לאדמה.
אנו גאים להוביל את החקלאות הישראלית בלב עוטף עזה והנגב המערבי, אזור בו צומחים עלים ירוקים וטריים, הנקטפים מדי יום באהבה ובמיומנות על ידי החקלאים המקומיים שלנו. אלו אנשים מיוחדים, המשלבים ערכי ציונות, מחויבות לאדמה וחיבור עמוק לארץ ישראל.
בכל בוקר, תחת קרני השמש החמימות של הנגב, אנו מתחילים את היום במלאכת ייצור מזון טרי, איכותי ובריא עבורכם. החזון שלנו הוא לשמר את הקשר בין האדמה לאנשים ולבסס את מקומה של החקלאות הישראלית כגורם מוביל ומשגשג בשוק המקומי.
ערכים של חדשנות לצד מסורת, אנו מחויבים לאיכות ללא פשרות.
העלים הטריים של "טעם הטבע" הם תוספת מושלמת לכל ארוחה – מסלטים יומיומיים ועד מתכונים חגיגיים. אנו מחברים בין חקלאים מכל המגזרים, שומרים על המגוון החקלאי ומאמינים שהחקלאות הישראלית היא סמל לעוצמה ועמידות.
הצטרפו אלינו למסע אל הטבע, וגלו איך אנו מביאים את הטוב ביותר משדות הנגב ישירות לצלחת שלכם.
הטעם שבטבע – המוצרים שלנו
מיקס בייבי מנגולד
טעם הטבע: מיקס בייבי מנגולד - אריזה מכילה עלי סלק מנגולד, עלי סלק אדום שטופים וטריים. 120 גרם.
עלי בייבי
טעם הטבע: עלי בייבי - אריזת עלי בייבי שטופים וטריים, מכילה עלי תרד, עלי רוקולה, עלי סלק. 120 גרם.
סלט קולסלאו – לקט טרי לסלט קלאסי
טעם הטבע: סלט קולסלאו - אריזה מכילה לקט כרוב לבן וגזר, שטופים וטריים. 400 גרם.
לקט מסולסלים
טעם הטבע: לקט מסולסלים - אריזה מכילה חסה אייסברג, חסה ערבית, רוקולה ועלי סלק אדום בייבי. שטוף וטרי. 350 גרם.
מיקס ארוגולה צבעוני
טעם הטבע: מיקס ארוגולה צבעוני - אריזה מכילה לקט גזר, קולורבי, כרוב סגול ועלי רוקולה. שטוף וטרי. 300 גרם.
עלי חסה סלנובה
טעם הטבע: עלי חסה סלנובה - אריזה מכילה עלי חסה פריכים בטעם מעודן. שטוף וטרי. 200 גרם.
לקט לסלט בסגנון אסייתי
טעם הטבע: לקט לסלט בסגנון אסייתי - אריזה מכילה גזר, קולורבי וכרוב סגול בחיתוך דק דק. שטוף וטרי. 350 גרם.
המוצרים שלנו מחכים לכם כאן!
מתכונים בטעם של טבע – מבשלים עם טעם הטבע
מגלים את עולם הפטריות – הבלוג שלנו
מהפכת הפטריות במטבח
קולינריה
פטריות הופכות למלכות המטבח בזכות מהפכת הפטריות. הן משתלבות במגוון רחב של מתכונים, החל מסלטים טריים ועד מנות צלויות על המנגל. הפטריות תופסות מקום מרכזי בקולינריה בזכות הסגולות הבריאותיות שלהן והגיוון שהן מביאות לכל ארוחה. כעת הן מקבלות את ההכרה שמגיעה להן, כמנה עיקרית או כתוספת עשירה בטעם.
ביטחון תזונתי
מזון מזין ובר קיימא
בעתיד הקרוב, ביטחון תזונתי הופך לסוגיה מרכזית על פני כדור הארץ. הפטריות מתגלות כפתרון תזונתי בר קיימא, המספק מזון מזין וחדשני תוך שמירה על משאבי הטבע. עם יכולתן הגבוהה לשפר את הבריאות ולתמוך בתזונה מאוזנת, הפטריות יכולות להוות מפתח חשוב במענה לצרכים התזונתיים של האוכלוסייה העולמית.
פטריות בעולם הרפואה
רפואה ופסיכולוגיה
פטריות נחקרות מזה שנים רבות בשל תכונותיהן התומכות, המחזקות והמאזנות את מערכות הגוף. הפטריות ידועות בתרומתן למערכת העצבים, הכליות, מערכת העיכול והמערכת ההורמונלית, ומשמשות גם כפתרון לבעיות קשב וריכוז. פטריות פסילוסיבין, המוכרות גם כ"פטריות קסם", זוכות לתשומת לב גוברת בשל הפוטנציאל שלהן לשימושים טיפוליים בתחום הרפואה והפסיכולוגיה.
הבשר של העתיד
תזונה וקיימות
בשנים האחרונות, הפטריות מתגלות כאלטרנטיבה אידיאלית לבשר עבור נמנעים מתזונה מהחי. הן מציעות תחליף בריאותי ואקולוגי, המפחית את ההשפעה הסביבתית לעומת תעשיית הבשר, אשר מואשמת בניצול בזבזני של משאבי הטבע. ממלכת הפטריות תורמת משמעותית לפירוק חומרים אורגניים והעברת חומרים עשירים, ובכך מסייעת בשמירה על האיזון האקולוגי וביצירת תזונה בת קיימא לעתיד.
התרומה למשבר האקלים
קיימות
משאבי המים המוגבלים על פני כדור הארץ מחייבים אותנו להעריך את כמות המים הנדרשת בכל תהליך יצרני. החקלאות, ובמיוחד גידול חיות משק, מהווה צרכנית משמעותית של מים. מושג בסיסי באומדן זה הוא "טביעת מים" (Water Print) – מדד המצביע על כמות המים הכוללת (מי גשמים, מים נקיים ומים ממוחזרים) הנדרשת לייצור קילוגרם או יחידת מוצר, במיוחד בתחום המזון. הפטריות מציעות חלופה ברת קיימא, עם טביעת מים נמוכה יותר, ובכך תורמות להפחתת השפעתנו על משבר האקלים.
פטריות בשירות האנושות
היסטוריה
פטריות מלוות את האנושות במשך אלפי שנים, ומשמשות בתפקידים מרכזיים ברפואה, בקולינריה ובטקסים רוחניים. לאורך ההיסטוריה, תרבויות שונות הכירו בסגולות המרפא והטעם העשיר של הפטריות, מה שהפך אותן לחלק בלתי נפרד מהציוויליזציה האנושית. גם כיום, מהפכת הפטריות ממשיכה להשפיע על תרבויות ברחבי העולם, כשהפטריות משתלבות בתחומי חיים רבים וממשיכות לתרום לבריאות ולרווחת האדם.
עשירה בויטמינים ומינראליים ודלה בקלוריות
רפואה ומניעה
פטריות טריות הן מקור טבעי עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים, המספקים חלק ניכר מהקצובה היומית המומלצת. הן עשירות במיוחד בויטמינים מקבוצת B ובוויטמין D, החיוני לבריאות העצמות וממלא תפקיד חשוב בהגנה על מערכות הנשימה, הלב והמוח. בנוסף, הפטריות דלות בקלוריות, מה שהופך אותן לבחירה אידיאלית עבור תזונה בריאה ומאוזנת.
לומדים על עולמן העשיר של הפטריות
חינוך וקהילה
שיתוף הפעולה בין משרד החינוך לחברת מרינה פותח הזדמנות ייחודית לחשוף צוותי חינוך לכל שלבי הפיתוח והעשייה בתחום הפטריות. התוכנית כוללת למידה מעשית וטכנולוגיות מתקדמות, המאפשרות לתלמידים לחקור שיטות גידול חדשניות ולהעשיר את הידע שלהם. הפיילוט המתקיים כעת מוכיח את חשיבות השילוב בין תיאוריה לעשייה, ומחזק את מעמדה של מרינה כמובילה בתחום החינוך והקהילה בתחום הפטריות בישראל.
בלוג מהפכת הפטריות
מה מחכה לכם בבלוג של מרינה פטריות?
גלו את עולמן המרתק של הפטריות – מתכונים, בריאות, קיימות ועוד. לחצו על הנושא שמעניין אתכם והתחילו את המסע בבלוג של מרינה פטריות!