פוקאצ'ה פטריות מתכון של ענבר בוסקילה מנבחרת הבשלנים של ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

אז מה צריך להכנת 2 פוקצ’ות גדולות:

  • 1 ק״ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 800 מ״ל מים
  • מעט שמן זית לקיפולים 

 

לתוספותה:

  • פטריות שימג׳י של מרינה
  • מלח גס
  • שמן זית
  • מרווה

הוראות הכנה

  1. בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים, מוסיפים את המים ומערבבים עם כף עד לקבלת בצק דביק ממש! ומכסים.
  2. לאחר חצי שעה, מקפלים את הבצק עם מעט שמן זית מכסים לעוד חצי שעה ומקפלים את הבצק שוב (עם מעט שמן זית בידיים ועל הבצק)
  3. לאחר הקיפול השני מתפיחים כחצי שעה נוספת 
  4. מקמחים את הבצק ואת משטח העבודה מחלקים את הבצק ל2 ופותחים על גבי נייר אפיה
  5. נשים מעט שמן זית מעל הבצק ובעזרת האצבעות נפתח את הבצק לצדדים(כמו בסרטון)
  6. נשים מעל את התוספות וניתן לפוקאצ׳ה לנוח ל 20 דקות (לא חייב לכסות, כדי שהבצק לא ידבק למגבת)
  7. נכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות טורבו ל 15 דקות
  8. כשיוצא מהתנור נבריש במעט שמן ומרווה

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים