פטריות פורטבלה במילוי תרד מוקרם עם פירורי לחם בניחוח שום ופרמזן

time-cook
הכנה - 10 דק'
כולל 35 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

מצרכים לפטריות:

  • 6-8 פטריות סטייק פורטבלה או שמפניון גדולות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח

 

מצרכים למילוי:

  • 120 גרם גבינת שמנת
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 שקית מדליוני תרד (מהשקיות הקפואות) מופשר במקרר או 1/2 שקית תרד טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • מלח ופלפל

 

לציפוי:

  • 8 כפות פירורי לחם (רגילים או פנקו)
  • שן שום כתושה
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • עלי טימין (לא חובה)
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מוציאים את הרגל מהפטריות.
  3. בקערה קטנה מערבבים ביחד שמן זית, שום ומלח ומברישים את החלק הפנימי והחיצוני של הפטריות. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 7 דקות.
  4. בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים דק את התרד, אם משתמשים בתרד קפוא נפטרים מכל הנוזלים על ידי סחיטת התרד עם הידיים.
  5. מערבבים את כל המצרכים ביחד.
  6. מוציאים את הפטריות מהתנור, מצננים מעט וממלאים כל פטריה בתערובת הגבינה והתרד.
  7. מערבבים את מצרכי הציפוי ומפזרים מעל בנדיבות. מזלפים שמן זית.
  8. אופים במשך 15 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.

 

הערות חשובות:

– למילוי יציב ועשיר יותר ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 2 חלמונים.

– במקום תרד ניתן להשתמש במנגולד (רק החלק הירוק), קייל או ברגלי הפטריות. אם משתמשים ברגליי הפטריות מומלץ לצרוב אותן קודם על מחבת.

מתכונים דומים

  • באגט סרוולד איטלקי ותאנים - חגית גורן ונועה קרליק

  • ג'בטה קורנדביף וממרח של תמרה - חגית גורן ונועה קרליק

  • קרואסון צ'דר ונקטרינות מקורמלות - חגית גורן ונועה קרליק

  • כריך קורנדביף ופסטו של תמרה - חגית גורן ונועה קרליק

  • כריכים חלומיים של מרינה - כריך בייגל מפנק של גבינת שמנת וסלמון מעושן

  • לכל המתכונים