שניצל פורטובלו

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 8 פטריות פורטבלו גדולות / בינוניות מרינה
  • בלילה
  • שש כפות שמן זית
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה- לפי הטעם בוזקים פנימה
  • חופן עלי טימין/ קורנית טרי
  • 3 שיני שום קלופות וכתושות
  • 1 כפית סילאן
  • 3 כפות קורנפלור
  • מעט מים מינראליים לדילול

 

לציפוי

  • שתיים וחצי כוסות פירורי לחם + מעט מלח גס

הוראות הכנה

  1. יש לנקות את הפטריות בעדינות ולחתוך את רגל הפטריה.
  2. חותכים את הפטריות לחצאים או רבעים, תלוי בגודלן.
  3. לציפוי – מערבבים בכלי נפרד את פירורי הלחם עם מעט מלח.
  4. לבלילה- בכלי נוסף מערבבים את מרכיבי הבלילה, ומאזנים אותה באמצעות המים והקורנפלור (המרקם הרצוי דומה לשל טחינה).
  5. טובלים את הפטריות בבלילה ומצפים בפירורי הלחם, מטגנים בשכבת שמן דקה מספר דקות מכל צד עד להזהבה.

 

מומלץ להגיש חם מיד אחרי הטיגון.

מתכונים דומים

  • באגט סרוולד איטלקי ותאנים - חגית גורן ונועה קרליק

  • ג'בטה קורנדביף וממרח של תמרה - חגית גורן ונועה קרליק

  • קרואסון צ'דר ונקטרינות מקורמלות - חגית גורן ונועה קרליק

  • כריך קורנדביף ופסטו של תמרה - חגית גורן ונועה קרליק

  • כריכים חלומיים של מרינה - כריך בייגל מפנק של גבינת שמנת וסלמון מעושן

  • לכל המתכונים