מג׳דרת פטריות חגיגית

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כוסות אורז
  • 4 בצל לבן חתוך לרצועות
  • 3 פטריות פורטובלו גדולות של מרינה
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון של מרינה
  • 1 סלסלת פטריות שי-מג’י
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 ענפי טימין
  • 1 כוס עדשים ירוקות מושרות לילה
  • 1 כפית כורכום
  • 1.5 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1.5 כפית כמון
  • 3.5 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

  1. מטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה, מוציאים חופן גדול מהן ושומרים בצד להגשה.
  2. קוצצים גס את כל שלל הפטריות ומוסיפים לבצל.
  3. מוסיפים את היין והטימין ונותנים ליין להתאדות כמעט לגמרי.
  4. מוסיפים את העדשים, התבלינים והאורז.
  5. שופכים מעל הכל 4 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
  6. מבשלים במשך 18 דקות.
  7. משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות ולאחר מכן פותחים ומערבבים בעדינות.
  8. מגישים בתוספת הבצל המטוגן ששמרנו בצד.

מתכונים דומים

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@

  • קובה פטריות ובצל מטוגן כשר לפסח STAVIS@

  • טארט בשר, פטריות ותפוחי אדמה - כשר לפסח - רונית טברון מנבחרת הבשלנים של israeli_kitchen@

  • לכל המתכונים