לחם תירס מתכון משובח של בר פיירמן

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 350 מ”ל מים
  • 200 גרם קמח
  • 50 מ”ל שמן זית
  • כפית מלח
  • כפית אבקת בצל ושום
  • לקישוט- מלא סוגים של פטריות מרינה- שימג׳י בשני צבעים, שמפניון ופורטובלו
  • בצל סגול פרוס לרצועות
  • טימין טרי
  • מעט פרמז’ן
  • זילוף שמן זית
  • 2 כפות תירס (אפשר גם לפי העין)

 

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, מים ושמן זית.
  2. מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתחילים לקשט איך שבא לכם!
  4. השילוב של בצל ופטריות במתכון הזה הוא מושלם! אני השתמשתי בשימג’י, שמפניון, פורטובלו וטימין לקישוט.
  5. מעל הכל פיזרתי מעט קמח תירס ופרמז’ן ובסוף זילוף נדיב של שמן זית.
  6. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 30 דקות. מוציאים וחותכים לריבועים.

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים