מרק אסיאתי - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 50 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת איטריות סיניות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 10 פטריות שמפיניון פרוסות וחצי סלסלה של שימג'י
  • עלי בוק צ'וי 1 חתוכים גס
  • 3 כוסות ציר עוף או מים
  • 1 כף שמן לטיגון
  • 1 כף שמן שומשום
  • כפית לימון או ליים (לא הכרחי)
  • כוסברה קצוצה לעיטור (לא חובה)
  • רוטב סויה לפי הטעם

 

הוראות הכנה

  1. מתגנים את הגי'נג'ר והשום בסיר עמוק על אש גבוהה תוך כדי ערבוב במשך כמה שניות. מוסיפים עלי בוק צ'וי חתוכים גס, את הפטריות שמפיניון פרוסות ופטריות שימג'י.
  2. משרים אטריות בכלי גדול עם הרבה מים במשך רבע שעה
    או עד שהן מתרככות. מסננים.
  3. יוצקים את ציר מרק בקר או עוף עם 2 כפות סויה ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 7 דקות.
  4. לפני ההגשה מוסיפים את האטריות שהתרככו ומערבבים.
  5. מתקנים את התיבול עם רוטב סויה, מפזרים בצל ירוק קצוץ מעל וכמה טיפות שמן שומשום

מתכונים דומים

  • לזניית פטריות חגיגית

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים