המבורגר ברוטב פטריות @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילת פטריות יער
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 ק״ג בשר בקר טחון %30 שומן
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • 5 לחמניות המבורגר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל
  • 4 כפות חרדל
  • כוס מים

  1. פורסים את פטריות הפורטובלו, פטריות היער, ופטריות השמפיניון
    קוצצים את הבצל והשום.
  2. מחלקים את הבשר הטחון לכדורים של 200 גרם. ממליחים ומפלפלים כל כדור, לשים ומעצבים לצורת המבורגר.
  3. מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל, והשום, יחד עם מלח ופלפל. אחרי כמה דקות מוסיפים את הפטריות הקצוצות (משאירים חלק מפטריות השמפיניון בצד לסוף).
  4. מערבבים הכל היטב כמה דקות על אש חזקה. מוסיפים את החרדל וכוס מים, ומרסקים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם רוטב אחיד.
  5. כעת מחממים מחבת לחום בינוני גבוה, צולים את קציצות ההמבורגר כמה דקות כל צד לפי מידת העשייה שאוהבים.
  6. מוציאים את הקציצות, וצולים בשומן שבמחבת את פטריות השמפיניון שנשארו, יחד עם הלחמניות.
  7. מניחים את הקציצה על הלחמניה הקלויה, מעל פטריות שמפיניון, ורוטב פטריות.
    בתאבון!

מתכונים דומים

  • כדורי פירה ממולאים בשר ופטריות מושלמים

  • ראמן עמוס פטריות ועוף @meatcurator

  • נזיד בשר ופטריות @meatcurator

  • דג דניס במילוי פטריות @meatcurator

  • חלוז' - מאפה הבוקר של הצ'רקסים עם פטריות שמפניון

  • לכל המתכונים