חלוז' - מאפה הבוקר של הצ'רקסים עם פטריות שמפניון

time-cook
הכנה - 25 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

בצק:

  • 4.5 כוסות קמח (630 גרם)
  • כוס וחצי מים (360 מ”ל) + 3 כפות
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

מילוי:

  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם פטריות שמפיניון מרינה חתוכות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 200 גרם גבינה צ'רקסית או צפתית מפוררת
  • כוס מוצרלה מגוררת
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

 

  • ליטר וחצי שמן לטיגון

 

 

הוראות הכנה

  1. במיקסר לשים יחד את מצרכי הבצק לבצק אחיד ואלסטי. מכסים ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
  2. במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומבשלים כשתי דקות עד שהפטריות מתרככות מעט. מורידים מהאש ומצננים לחלוטין. מוסיפים את המלח, הפלפל, הגבינות והפטרוזיליה ומערבבים.
  3. מחלקים את הבצק לרבעים וכל רבע ל 6 כדורים (במשקל של 45 גרם בערך). מכסים את הכדורים ונותנים להם לנוח כ 10 דק.
  4. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק. ממלאים את החלק התחתון בשתי כפות מהמילוי וסוגרים לחצי סהר. חותכים עם חותכן גלגלת את שולי הבצק.
  5. מניחים את החלוז’ים על משטח מקומח שלא ידבקו ומכסים אותם עד לטיגון.
  6. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את החלוז’ים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

מתכונים דומים

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים