סלט עגבניות שרי ופטריות עם צנוברים ובזיליקום

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • סלסלת עגבניות שרי, עדיף מזן תמר
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 15 עלי בזיליקום
  • 8 עגבניות מיובשות
  • 1/2 בצל סגול
  • 10 ענפי עירית או 5 ענפי בצל ירוק או צרור עלי פטרוזיליה/כוסברה
  • 1/4 כוס צנוברים
  • מלח ופלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

  1. חוצים את העגבניות לחצי ואת הפטריות חותכים לרבעים.
  2. חותכים את הבצל לרצועות דקות וקורעים את עלי הבזיליקום.
  3. חותכים את העירית לטבעות דקות.
  4. במחבת, ללא שמן, קולים את הצנוברים במשך 3 דקות. מצננים מעט.
  5. מערבבים את כל המצרכים בעדינות ומגישים.

 

הערות חשובות:

– הסלט משתבח עם הימים.

– במיקום צנוברים ניתן להשתמש בשקדים פרוסים, אגוזי לוז, אגוזי מלך או כל אגוז אחר שאוהבים.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • סלט לאב פטריות - מתכון של נדב גלר מנבחרת ישראלי קיטשן

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • חומוס עם פטריות מוקפצות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים