קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש

time-cook
הכנה - 25 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 בטטות, קלופות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 צ'ילי טרי
  • כף דבש
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • מלח ופלפל
  • 2 ענפי טימין או ענף רוזמרין

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבטטות לקוביות ואת הצ'ילי לפרוסות דקות. אם הפטריות גדולות חותכים לחצי, אם לא, משאירים אותן שלמות.
  2. במחבת רחבה ממיסים את החמאה והשמן ומטגנים את הבטטות, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות והצ'ילי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות נוספות או עד שהבטטות והפטריות מתרככות.
  4. מזלפים דבש ורוטב צ'לי ומערבבים.
  5. מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מעל עלי טימין או רוזמרין.

 

הערות חשובות:
– למי שאוהב, ניתן לתבל גם במעט אגוז מוסקט.
– במקום טימין או רוזמרין ניתן לפזר מעל עירית קצוצה או בצל ירוק.

מתכונים דומים

  • כדורי פירה ממולאים בשר ופטריות מושלמים

  • ראמן עמוס פטריות ועוף @meatcurator

  • נזיד בשר ופטריות @meatcurator

  • מרק פטריות ולוקשים טבעוני @meatcurator

  • חומוס אבוקדו - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

  • לכל המתכונים