סלט חסות עם פטריות ברוטב ויניגרט דבש עם פקאנים וגבינה אפויה - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 15 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מרכיבים

לסלט:

  • 1 ראש חסה לליק
  • 1 ראש חסה סלנובה
  • 1 סלסלה מיקס פטריות שמפיניון ופורטובלה
  • עירית
  • פקאנים קלויים

 

רוטב:

  • 5 כפות שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • מעט מלח ופלפל

 

תוספת גבינה:

  • פרוסות גבינה צפתית 5% / 3-4 משולש גבינה מותכת מון בלאן בטעם טבעי / רוקפור
  • פירורי לחם / קמח
  • 1 ביצה

הוראות הכנה

רוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומערבבים היטב. את יתרת הרוטב ניתן לשמור במקרר לסלט הבא.

 

גבינה:

  1. מסדרים קערה עם ביצה טרופה וצלחת עם פירורי לחם / קמח.
  2. טובלים את הגבינה בביצה ולאחר מכן בקמח ומסדרים על נייר אפיה.
  3. מכניסים לתנור חם ואופים בערך כ-5 דקות עד שהציפוי קריספי.

 

** חשוב: אחרי הציפוי חשוב להקפיא את הגבינה כ-15 דקות לפני הכנסתה לתנור!

 

סלט:

  1. קולים פקאנים טבעיים במחבת או בתנור וקוצצים גס.
  2. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות.
  3. קורעים את החסה או חותכים גס.
  4. קוצצים את העירית.
  5. מעבירים הכל לקערת סלט, שופכים כמות יפה מהרוטב, מסדרים את הגבינה החמה מעל ומגישים!

 

מומלץ להכין את הגבינה בסמוך להגשה
מומלץ לשים את הרוטב בסמוך להגשה על מנת לשמור על קראנצ'יות וטריות הירקות.

מתכונים דומים

  • כדורי פירה ממולאים בשר ופטריות מושלמים

  • ראמן עמוס פטריות ועוף @meatcurator

  • נזיד בשר ופטריות @meatcurator

  • מרק פטריות ולוקשים טבעוני @meatcurator

  • חומוס אבוקדו - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

  • לכל המתכונים