פשטידת פטריות ועוף @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
7 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • 1 ק״ג חזה עוף
  • שמן זית, מלח, פלפל
  • כוס קמח
  • 8 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפייה

הוראות הכנה

  1. קוצצים את פטריות הפורטובלו, פטריות השמפיניון, הבצל, והשום.
  2. חותכים את חזה העוף לקוביות.
  3. מחממים מחבת לחום גבוה עם שמן זית וצורבים את קוביות העוף יחד עם מלח ופלפל שחור, עד שמקבלות צבע שחום.
  4. שמים את העוף בצלחת בצד שיתקרר.
  5. שמים במחבת יחד עם שמן זית את הפטריות הקצוצות, הבצל והשום ומשחימים. שמים בצד להתקרר.
  6. לאחר שהתקררו המרכיבים, מוסיפים לפטריות והעוף, את הביצים, הקמח, משפר האפייה, ומערבבים היטב.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת, ומכניסים לתנור על 180 מעלות ל 35-40 דקות.
  8. הופכים לתוך צלחת הגשה, ופורסים.

מתכונים דומים

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קיש דל פחמימה עם פטריות ושאלוט וגבינה hatafrit@

  • טארט טורטייה - מתכון של מעיין בן אבו מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים