פיצה פורטובלו - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 25 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 6 פטריות פורטבלו גדולות ללא גבעול
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן (מומלץ רוטב פיצה של יד מרדכי או MUTTI ללא תוספת סוכר או שמן)
  • 3 כפות אורגנו מיובש או תבלין פיצה
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 10 עגבניות שרי פרוסות
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור מראש ל230- מעלות לטובת אידוי נוזלים.
  2. מוציאים את גבעולי הפטרייה ומנגבים עם נייר את הפטריות )על מנת לנקות מחול / לכלוך(.
  3. מערבבים בקערה 2 כפות שמן זית + 1 כף אורגנו ועם מברשת סיליקון מברישים את הפטריות
    מבפנים ומבחוץ.
  4. מסדרים את הפטריות בתבנית ומכניסים לאפייה 10-15 דקות. בסיום מוציאים את הנוזלים
    הניגרים. מנמיכים את התנור ל210- מעלות.
  5. לאחר שנפטרנו מהנוזלים, מניחים 2 כפות רוטב עגבניות וגבינה על כל פטרייה, מעטרים
    בפרוסות עגבניות שרי ומכניסים לתנור ל6-8- דקות עד שהגבינה נמסה ומגישים מיד.
  6. ניתן להוסיף טופינג שונים כמו פפרוני, עוד סוג גבינה, אננס, עלי בזיליקום.

 

ערכים למתכון:

571 קלוריות

35.3 גרם שומן

35.8 גרם פחמימות

23 גרם חלבון

 

ערכים לפטרייה:

95 קלוריות

6 גרם שומן

6 גרם פחמימה

3.8 גרם חלבון

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים