קיש דל פחמימה עם פטריות ושאלוט וגבינה hatafrit@

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לקלתית (בסיס):

  • 1/2 1 כוסות + 1 כף קמח שקדים
  • 1/2 כפית תימין
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט כפית פלפל
  • 5-7 כפות חמאה מומסת

למלית:

  • 2 חבילות קטנות של פטריות שמפיניון פרוסות
  • 2 כפות חמאה
  • 4 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 4 ביצים מידיום או 3 ביצים לארג׳
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת (אמנטל/גאודה)

לקישוט:

  • חופן עירית קצוצה
  • 1/2 כף שומשום

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור ל-C180.
  2. בקערה לערבב את קמח שקדים ותבלינים.
  3. להוסיף לתערוכת את החמאה ולערבב עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
  4. להעביר את התערובת לתבנית “פאי” ולהדק אותה עם האצבעות (בסיס ודפנות).
  5. להכניס את הקלתית לתנור ל-7-10 דק’.
  6. במחבת לחמם חמאה, להוסיף בצלי שאלוט ולבשל על אש בינונית במשך 5-7 דק׳, עד להזהבה.
  7. להוסיף למחבת את השום והפטריות ולבשל ביחד עוד 7-8 דק’, עד שהפטריות מגירות נוזלים, מורידות נפח ומזהיבות.
  8. בקערה לערבב ביצים, שמנת, מלח ופלפל, אבקת שום ואגוז מוסקט.
  9. להוסיף אל הקערה את תערובת הירקות (אחרי שהתקררה מעט) ואת הגבינה הצהובה.
  10. להעביר את המלית אל הבצק.
  11. להכניס לתנור ל-25-30 דק’, עד להתמצקות והזהבה.

מתכונים דומים

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • טארט טורטייה - מתכון של מעיין בן אבו מנבחרת ישראלי קיטשן

  • סיגר פטריות וערמונים STAVIS@

  • לכל המתכונים