פשטידת פטריות וגבינות

time-cook
הכנה - 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 2 בצלים לבנים
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/2 גביע קוטג'
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
  • 4-5 כפות קמח תופח
  • 4 כפות שמן זית
  • כף אבקת מרק פטריות (לא חובה)
  • 1/4 מיכל שמנת לבישול 15%
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות דקות.
  2. במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות. מצצנים מעט את התערובת.
  3. מערבבים את כל המצרכים בקערה ומוסיפים את הפטריות.
  4. משמנים עם ספריי שמן תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את הבלילה.
  5. אופים במשך 30-40 דקות עד שהפשטידה יציבה.

 

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל הפשטידה, לפני האפייה, פירורי לחם ושומשום ומזלפים מעט שמן זית.
– למי שאוהב, ניתן להוסיף, בשלב טיגון הפטריות, עלים מ-2 ענפי טימין.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים