פשטידת פטריות וגבינות

time-cook
הכנה - 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 2 בצלים לבנים
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/2 גביע קוטג'
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
  • 4-5 כפות קמח תופח
  • 4 כפות שמן זית
  • כף אבקת מרק פטריות (לא חובה)
  • 1/4 מיכל שמנת לבישול 15%
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות דקות.
  2. במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות. מצצנים מעט את התערובת.
  3. מערבבים את כל המצרכים בקערה ומוסיפים את הפטריות.
  4. משמנים עם ספריי שמן תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את הבלילה.
  5. אופים במשך 30-40 דקות עד שהפשטידה יציבה.

 

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל הפשטידה, לפני האפייה, פירורי לחם ושומשום ומזלפים מעט שמן זית.
– למי שאוהב, ניתן להוסיף, בשלב טיגון הפטריות, עלים מ-2 ענפי טימין.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • שבלול לזניה בשרית ופטריות - מתכון של נטלי טל מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • מיני-קישים בתבנית קאפקייס - מתכון של בתיה חורי מנבחרת ‪‪@israeli_kitchen‬‬

  • חלה ללא גלוטן במילוי 3 טעמים שונים - מתכון של עידן נעמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • עוגת גזר זאת ה-עוגה - erez_shaul@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות