מאפה בניצה עם גבינות ופטריות

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קשה
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 סלסלות פטריות שמפיון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
  • 1/2 גביע (60 גרם) יוגורט או שמנת חמוצה או קוטג'
  • 1/2 גביע (100 גרם) גבינת שמנת
  • מלח ופלפל לבן
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

  1. חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד הזהבה. מניחים בצד עד שהפטריות תתקררנה מעט.
  2. מערבבים בקערה אחת את הביצים עם מלח ופלפל ובקערה שנייה את השמנת המתוקה עם היוגורט וגבינת השמנת.
  3. משמנים היטב תבנית מלבנית (20X30) עם שמן קנולה.
  4. לוקחים עלה בצק פילו ומקמטים ביד, שימו לב לא להדק יותר מדי כדי שישארו כיסי אויר. מניחים בצורה רופפת בתבנית.
  5. ממלאים באותה הצורה את כל תחתית התבנית – בין 4-5 עלים.
  6. מזלפים מעל קמטוטי הבצק כף שמן, חצי מתערובת הגבינות, חצי מתערובת הפטריות וחצי מבלילת הביצים.
    מניחים מעל שכבה נוספת של בצק פילו מקומט.
  7. מזלפים מעל כף שמן, חצי תערובת הגבינות שנותרה, תערובת הפטריות ובלילת הביצים.
  8. אם נותרו לכם קצוות של בצק שמבצבצים החוצה ולא עטופים בביצים או גבינה, פשוט דוחפים אותם קצת פנימה כדי שלא יתייבשו באפייה.
  9. אופים במשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב.

 

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת הגבינות 100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק. ניתן לפזר גבינה צהובה גם על החלק העליון של המאפה לפני האפייה.
– ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 10 עגבניות מיובשות קצוצת דק.

מתכונים דומים

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@

  • סיגר פטריות וערמונים STAVIS@

  • קובה פטריות ובצל מטוגן כשר לפסח STAVIS@

  • לכל המתכונים