בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
8 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 30 תפוחי אדמה קטנטנים (אפשר להשתמש גם בבינוניים ולחתוך אותם לחצי)
  • בצל בינוני קצוץ
  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם פטריות שמפניון מרינה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית פפריקה מתוקה / חריפה
  • כפית בהראט / ראס אל חנות
  • שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ליטר שמן לטיגון

 

לרוטב עגבניות:

  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3-4 כפות רסק עגבניות
  • מלח לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור
  • חצי כפית נענע יבשה
  • חופן פטרוזליה קצוצה ושקדים קלויים לעיטור

 

הוראות הכנה

  1. בעזרת כף פריזיאן מרוקנים את התוכן של תפוחי האדמה לצורת קעריות או סירות.
  2. מחממים את השמן ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה. לטגן כל פעם כ 10
  3. יחידות ולא את כולם בבית אחת.
  4. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר מטבח.
  5. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית קוטר 28.
  6. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים כ 10 דקות תוך כדי בחישה. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות ומוסיפים לבשר. מבשלים עוד מספר דקות ומורידים מהאש. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
  7. בעזרת כפית, ממלאים את תפוחי האדמה.
  8. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  9. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה גדולה ויוצקים אל תוך תבנית תפוחי האדמה בעזרת מצקת.
  10. מכסים את התבנית בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף ואופים כ 30-35 דקות.
    מוציאים, מפזרים פטרוזילה ושקדים ומגישים עם אורז.

מתכונים דומים

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • קובה פטריות ובצל מטוגן כשר לפסח STAVIS@

  • מג׳דרת פטריות חגיגית

  • טארט בשר, פטריות ותפוחי אדמה - כשר לפסח - רונית טברון מנבחרת הבשלנים של israeli_kitchen@

  • לכל המתכונים