פאי רועים צרפתי - מתכון של רונית טברון - Israeli kitchen

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

למלית:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • כף עלי רוזמרין קצוצים
  • כף עלי טימין טרי או יבש
  • 2 עלי דפנה
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1/3 כוס יין אדום (אופציונלי)
  • כוס אפונה עדינה
  • חבילת פטריות שמפיניון – מרינה – קצוצות דק
  • חבילת צמד איטלקי – שמפיניון + פורטבלה – מרינה – פרוסות לאורך
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לפירה:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל שחור עדין לפי הטעם
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפות שמן זית
  • חלמון ביצה מעורבב עם כף שמן זית להברשה

 

 

הוראות הכנה

  1. במחבת עמוקה וגדולה, לחמם שמן זית. לטגן בצל עד להזהבה, להוביף גזר, סלרי, תבלינים, בשר טחון עד לשינוי הצבע,עשבי תיבול מלח ופלפל לפי הטעם, פטריות קצוצות , פטריות חתוכות לאורך,אפונה, עשבי תיבול. להוציא את עלי הדפנה.
  2. במקביל, להרתיח מים בסיר עמוק עם כף מלח גס. להוסיף את קוביות תפוחי האדמה. לבשל עד שמתרככים. לסנן. להשאיר כחצי כוס מים ממי הבישול.
  3. לרסק את תפוחי האדמה, להוסיף שמן זית, מלח, פלפל, אגוז מוסקט לערבב, להוסיף בהדרגה מעט מים ממי הבישול למידת סמיכות שאוהבים. לתקן תיבול.
  4. בתבנית מלבנית כ 20 x30 ס"מ, ליצוק את תערובת הבשר- פטריות, לישר למפלס אחיד תוך כדי לחיצה.
  5. להעביר את הפירה לשק זילוף עם צורת צנתר שאוהבים. לזלף את הפירה מעל.
  6. ניתן למרוח את הפירה ללא זילוף ולעטר צורות בעזרת שיני מזלג.
  7. לערבב חלמון עם שמן זית, להבריש את הפירה.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות צלזיוס כ 30-40 או עד שהפירה מקבל גוון זוב שחום, והנוזלים בשולי המאפה מבעבעים. להגיש חם.

מתכונים דומים

  • לזניית פטריות חגיגית

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים