ספנקופיטה - מאפה פילו בסגנון יווני עם פטריות ותרד בעלי פילו - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 סלסלות פטריות פורטובלו
  • 4 בצלים ירוקים
  • 3 כוסות עלי תרד או מנגולד קצוצים גס
  • 250 ג' גבינת פטה כבשים מפוררת
  • 2 ביצים
  • חבילת עלי בצק פילו מוכן
  • חופן פטרוזיליה, נענע ושמיר קצוצים
  • שליש כוס שמן זית
  • חופן שומשום

 

הוראות הכנה

  1. מקפיצים קצרות פטריות פורטבלו קצוצות, בצל ירוק קצוץ ועלי תרד או מנגולד. מניחים להתקרר.
  2. מערבבים את התערובת עם 200ג' גבינת פטה כבשים, פטרוזיליה, נענע ושמיר קצוצים ושני בייצים.
  3. מרפדים את התבנית אפיה ב-4 עלי פילו מוברשים בשמן זית, גדולים מעט מגודל התבנית, כך שיעלו מעט על הדפנות.
  4. מפזרים מעל את תערובת הפטריות.
  5. מכווצ'צ'ים קרעים של עלי פילו משומנים ומכסים את כל פני השטח של הפטריות, מפזרים שומשום מעל.
  6. אופים בתנור מחומם מראש ב-160 מעלות בחום תחתון עד הזהבת הבצק כ-25 דקות. טעים גם חם וגם קר.

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים