תבשיל כבדי עוף עם פטריות וערמונים

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 ק"ג כבדי עוף, מנוקים היטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 1 שקית ערמונים בואקום
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 4 פטריות שיטאקי (לא חובה)
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 פלפל צ'ילי טרי
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצלים לרצועות ואת השום והצ'ילי לפרוסות דקות. חותכים את הפטריות לרבעים.
  2. במחבת רחבה, על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה.
  3. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד דקה.
  4. מוסיפים פטריות וערמונים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות או עד שהפטריות מתרככות.
  5. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים משני הצדדים עד שהכבדים משנים את צבעם. חשוב לא לטגן אותם יותר מדי כדי שלא יתייבשו.
  6. מזלפים מעל סילאן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים במשך דקה.
  7. מגישים מעל פירה בטטה או תפוחי אדמה.

 

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? אחרי טיגון הבצלים מוסיפים 1/3 כוס יין אדום.

– יש לכם בבית טימין? זה הזמן להשתמש בו ולהוסיף כפית עלי טימין בזמן הוספת השום.

– המנה הזו נהדרת גם עם נתחי פרגית במקום הכבדים.

מתכונים דומים

  • לזניית פטריות חגיגית

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים