פרוסות תפוחי אדמה מוקרמות ברוטב שמנת ופטריות

time-cook
הכנה - 60 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 5-6 תפוחי אדמה, עדיף מהזן האדום
  • 50 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית
  • סלסלת פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 3 שיני שום קלופות
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס חלב
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • אגוז מוסקט
  • 100 גרם גבינה צהובה או פרמזן או מוצרלה מגורדת דק

הוראות הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה 3/4 בישול (עם הקליפה). מניחים בצד עד שהם יתקררו מעט וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  2. חותכים את השום והפטריות לפרוסות.
  3. במחבת עם חמאה או שמן זית מטגנים את הפטריות והשום עד שהן מתרככות לגמרי, בסביבות 15 דקות.
  4. מוסיפים שמנת, חלב, מלח ופלפל וממשיכים לבשל במשך 5 דקות. מגררים מעל מעט אגוז מוסקט.
  5. בינתיים מסדרים בתבנית פיירקס (20X30) פרוסות תפוחי אדמה בצורה רעפים בשורות.
  6. שופכים מעל תפוחי האדמה את רוטב הפטריות ומפזרים גבינה צהובה.
  7. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

  • לכל המתכונים