נתחי פרגית מוקפצים במחבת עם המון פטריות וברוקולי

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
  • 1/2 צ'ילי טרי או כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
  • כף קורנפלור
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 500 גרם פרגיות עוף
  • 1/2 ראש ברוקולי
  • 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה

 

להגשה (אופציונאלי לבחירה):

  • שומשום
  • בוטנים
  • קשיו
  • טבעות בצל ירוק

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים במשך 7 דקות ומוציאים. חותכים לפרחים ומניחים בצד עד שהפרגיות מוכנות. למי שרוצה, במקום לבשל ניתן לאדום את הברוקולי בסיר אידוי מעל מים רותחים במשך 10-12 דקות.
  2. חותכים את הפרגיות לרצועות וקוצצים דק את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר.
  3. חותכים את פטריות השמפניון והפורטבלה לרבעים.
  4. במחבת רחבה וכבדה או בווק, על אש גבוהה, מחממים שמן קנולה.
  5. מטגנים, תוך כדי ערבוב, את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר במשך דקה.
  6. מוסיפים למחבת דבש, רוטב צ'ילי, שמן שומשום ורוטב סויה ומטגנים דקה.
  7. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהעוף משנה את צבעו ומצופה כולו ברוטב שבווק.
  8. בינתיים מערבבים היטב בכוס את המים והקורנפלור.
  9. כשהעוף משחים מוסיפים את הקורנפלור עם המים ומערבבים.
  10. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 3-5 דקות.
  11. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים במשך דקה בלבד (שימו לב שהברוקולי קצת מבושל ולכן בישול ארוך שלו ברוטב יהפוך אותו לסמרטוטי וישנה את צבעו לחום).
  12. מפזרים מעט שומשום ומגישים מעל אורז לבן שסופג את טעמי הרוטב.

 

הערות חשובות:
– אם רוצים להוסיף קשיו למנה, מוסיפים אותם בזמן הוספת הפטריות.
– במקום פרגיות ניתן להשתמש בחזה עוף.
– אוהבים הרבה רוטב במוקפץ שלהם? אפשר להשתמש בכוס מים רותחים במקום בחצי כוס.

מתכונים דומים

  • לזניית פטריות חגיגית

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים