טארט בשר, פטריות ותפוחי אדמה - כשר לפסח - רונית טברון מנבחרת הבשלנים של israeli_kitchen@

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
8 servings
כמות מנות

מצרכים

קראסט תפוחי אדמה:

  • 1.5 ק״ג תפוחי אדמה מגורדים במעבד מזון
  • 1 ביצה L
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית

 

מלית:

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל לבן ובצל סגול בינוניים חתוכים גס לאורך
  • חבילת פטריות – מרינה – צמד איטלקי ( פורטבלו – שמפיניון) חתוכות
  • חבילת פטריות שימג׳י – חומות מרינה – קצוצות
  • חבילת פטריות שימג׳י – לבנות מרינה – קצוצות
  • כ-200 גרם עלי תרד טורקי קצוץ ( או תרד ניו-זילנדי)
  • כף אורגנו יבש
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 ביצים
  • 65 גרם שקית תערובת להכנת קניידל או קמח מצה 
  • רבע כוס צנוברים
  • 500 גרם בשר בקר טחון

הוראות הכנה

  1. נחמם תנור ל 180 מעלות צלזסיוס
  2. נערבב את תפוחי האדמה המגורדים עם מלח, נמתים כ5 דקות,  נסחט אותם היטב מעודפי מים.
  3. נערבב את תפוחי האדמה המגורדים עם מלח, נמתים כ5 דקות,  נסחט אותם היטב מעודפי מים.
  4. נכסה תבנית קפיץ 24 ס״מ בנייר אפייה. נחלק את התערובת ל 3- נכסה את בסיס התבנית. בשליש מתערובת הקראסט, שליש – את הדפנות. נשאיר שליש מהתערובת בצד.
  5. נאפה את הקראסט כ 30 דקות עד לריכוך והזהבה.
  6. במחבת עמוקה- נטגן לפי הסדר – בצל עד שנעשה שקוף, נוסיף את הבשר הטחון, נתבל במלח, פלפל ואורגנו.נערבב היטב, נוסיף את הפטריות הקצוצות נקפיץ מספר דקות עד להורדת נפח, נוסיף את עלי התרד נערבב עד לקבלת תערובת אחידה. ניתן לתערובת להתקרר מעט, נוסיף את הביצים ותערובת קניידל או קמח מצה וצנוברים עד לקבלת בלילה אחידה.
  7. נוציא את הקראסט מהתנור, ניצוק את תערובת הפטריות- בשר לתבנית, נצפה את החלק העליון בשליש תערובת תפוחי האדמה. נבריש את חלקם העליון במעט שמן זית.
  8. נאפה בתנור ב 180 מעלות צלזיוס כ 30 דקות נוספות, נעביר את התנור לתכנית גריל, 200 מעלות צלזיוס ונאפה כ 5-10 דקות נוספות עד שקראסט תפוחי האדמה מקבל גוון שחום זהוב.

מתכונים דומים

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים