ניוקי פטריות עם יין לבן תימין ופרמזן (ערמונים) - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל חצי שעה
difficulty
רמת קושי - קל
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 חבילות ניוקי
  • 2 סלסלות פטריות יער ופורטבלו
  • 2 חבילות ערמונים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • חצי כוס יין לבן
  • מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • עלי טימין
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

הוראות הכנה

  1. מבשלים ניוקי (אפשר לקנות גם ניוקי בטעם פטריות) לפי הורות היצרן.
  2. צורבים קלות במחבט לוהטת פטריות שמפיניון קטנות, שימג'י, פורטובלו, ערמונים ושום כתוש.
  3. יוצקים על המחבט חצי כוס יין לבן יבש. מצמצמים עד שרוב יין מתאדה.
  4. מוסיפים מיכל של שמנת מתוקה.
  5. מתבלים במלח, פלפל גרוס, עלי תימין. מקפיצים כ-3 דקות נוספות.
  6. מגישים עם גבינת פרמזן מגורר מעל.
  7. מחזירים למחבט את העוף לתוך הרוטב ומבשלים כ-7 דקות נוספות מכוסה עד שהרוטב סמיך וחזה עוף מבושל.

מתכונים דומים

  • חלוז' - מאפה הבוקר של הצ'רקסים עם פטריות שמפניון

  • פסטה פטריות -מתכון של בר פיירמן

  • חלה במילוי בשר ופטריות - מאיה בן דהן - Israeli Kitchen

  • פאי רועים צרפתי - מתכון של רונית טברון - Israeli kitchen

  • חזה עוף ברוטב פטריות סמיך וקטיפתי - חגית גורן, בלה רודניק

  • לכל המתכונים