מרק פטריות וערמונים - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 60 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 סלסלות (500 גרם) פטריות שמפיניון ופורטובלו צעירות מרינה
  • 1 חבילה (100 גרם) ערמונים בואקום
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • 4 כוסות מים (כליטר)
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 9%
  • 3-4 גבעולי טימין טרי מרינה
  • כף אבקת מרק פטריות או פטריות מיובשות טחונות
  • כפית מלח גס, חצי כפית פלפל שחור (אופציונלי להוסיף מעט אגוז מוסקט)

הוראות הכנה

  1. קוצצים בצל, שום ופטריות.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומטגנים בצל, שום ופטריות כ3-4- דקות.
  3. מוסיפים את הערמונים וממשיכים לטגן עוד כ5- דקות עד לאידוי הנוזלים מהפטריות.
  4. מוסיפים 4 כוסות מים, אבקת מרק פטריות או פטריות מיובשות טחונות, גבעולי טימין טרי ותבלינים.
  5. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם חצי מכסה על להבה נמוכה כ30- דקות.
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד 10 דקות.
  7. בשלב הזה מסירים את גבעולי הטימין וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או בלנדר שמותאם לנוזלים חמים.
  8. מחזירים לאש ומבשלים כ10- דקות נוספות.

 

הצעת הגשה: לצלות כמה פטריות שמפיניון ולהניח בכל קערה, להגיש עם פרזמן, קרם פרש, לחם שום, קוביות טופו.

 

ערכים לכל המרק:

800 קלוריות

93 גרם פחמימה

38 גרם שומן

21 גרם חלבון

 

בחלוקה ל4- מנות:

200 קלוריות

23 גרם פחמימה

9 גרם שומן

5 גרם חלבון

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

  • לכל המתכונים