סלט שרופים

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 5 עגבניות
  • 4 פלפלים אדומים
  • 2 חצילים
  • 3 בצלים או 15 בצלי שאלוט
  • ראש שום
  • סלסלת פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • סלסלת פטריות שיטאקי
  • 4 פלפל צ'ילי
  • 4 כפות שמן זית
  • עלי טימין
  • מלח גס

 

למשרה/רוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. חותכים את העגבניות, ראש השום, הבצל והפלפלים לחצי. נפטרים מהגרעינים של הפלפלים.
  3. מנקבים עם מזלג או סכין את החצילים.
  4. על תבנית תנור עם נייר אפייה מניחים את כל הירקות ומזלפים שמן זית בנדיבות. מפזרים עלי טימין ומלח גס ואופים במשך 40 דקות עד שכל הירקות שרופים היטב. מומלץ מאוד להציץ אחרי 20 דקות לבדוק אם חלק מהירקות כבר שחומים מספיק אפשר להוציא אותם לקערה.
  5. קוצצים גס את כל הירקות, כולל שיני השום הרכות ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  6. שומרים במקרר בצנצנת סגורה.

 

הערות חשובות:

– הסלט טעים יותר בטמפרטורת החדר או חם.

– הסלט הזה מצוין כבסיס לשקשוקה, תבשילים ואפילו ניתן לטחון אותו ולהכין ממנו ממרח מצוין.

מתכונים דומים

  • סלט כרוב ופטריות עם חמוציות, פקאנים מסוכרים (או צנוברים) ברוטב חמצמץ-מתוק

  • קציצות ירק ועשבי תיבול אפויות בתנור

  • פסטה פנה בעשבי תיבול

  • ראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול

  • אורז עם פטריות יער - בלה רודניק וחגית גורן

  • לכל המתכונים