דלעת ערמונים ממולאת בבשר, פטריות וערמונים - מתכון של יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3 דלעת ערמונים
  • רבע כוס שמן זית
  • כף דבש
  • מעט מלח
  • 400 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון מרינה
  • 1 סלסלת פיטריות פורטובלו מרינה
  • 1 שקית ערמונים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית רוזמרין
  • 1 כפית בהרט
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כפית צ׳ילי גרוס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • רבע כוס סילאן
  • מעט פטרוזיליה/כוסברה לפיזור בסוף

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות .
  2. חוצים את הדלעת ומרוקנים מהגרעינים.
  3. מערבבים בקערה את רבע כוס השמן, בדבש והמלח, ומורחים בנדיבות על חצאי הדלעת. מכניסים לתנור ל 35-40 דקות, עד שהחלק הפנימי מתרכך.
  4. מכינים את תערובת הבשר- במחבת גדולה עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה . מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא מאבד את צבעו האדום. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
  5. חותכים את הפטריות לריבועים קטנים , מוסיפים לתערובת הבשר ומשאירים על האש 3-4 תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הערמונים הקצוצים בסוף.
  6. ממלאים את חצאי הדלעת בתערובת, מזליפים עוד קצת שמן זית מעל ומחזירים לתנור לעוד 7-10 דקות .
  7. מפזרים מעל קצת פטרוזיליה ומגישים, בתאבון.
     

מתכונים דומים

  • חומוס אבוקדו - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

  • חלוז' - מאפה הבוקר של הצ'רקסים עם פטריות שמפניון

  • סירות פילו במילוי פיטריות, כרישה ותרד עם גבינות - מעיין בן אבו - ישראלי קיטשן

  • טאקו מכסיקאני - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

  • פסטה פטריות -מתכון של בר פיירמן

  • לכל המתכונים