חלה במילוי בשר ופטריות - מאיה בן דהן - Israeli Kitchen

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
8 servings
כמות מנות

מצרכים

למילוי:

  • בצל גדול קצוץ
  • 500 גרם בשר טחון
  • סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות מרינה
  • כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • כף פפריקה
  • חצי כף ראס אל חנות
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

לחלות:

  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • רבע כוס סוכר
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • רבע כוס שמן
  • כוס ורבע מים

 

 

הוראות הכנה

  1. מילוי – נטגן את הבצל עד הזהבה. נוסיף את הפטריות ולאחר כמה דקות את הבשר. נפתח אותו עם כף ונטגן כמה דקות עד שהוא משנה צבע.
  2. מילוי – נוסיף את העלים, השום והתבלינים ונטגן עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. חלות – נלוש את כל מרכיבי הבצק 10 דקות. נכדרר את הבצק לכדור יפה ונניח בקערה משומנת להתפחה עד הכפלת הנפח.
  4. לאחר שתפח נחלק את הבצק ל 8 חלקים.
  5. כל חלק נרדד לאליפסה גדולה.
  6. נניח במרכז האליפסה את המילוי ונקפל משני הצדדים ליצירת רצועה ארוכה וסגורה. חשוב להקפיד לא להניח מילוי בקצוות על מנת שיהיה מקום ״להדביק״ את הבצק.
  7. נניח על נייר אפיה ונתפיח שוב כ 45 דקות.
  8. נחמם תנור ל 190 מעלות.
  9. לאחר שתפחו נקמח מעט את החלות ונכניס לאפיה של כ25 דקות עד השחמה.

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • לזניה עם פטריות ורוטב בשמל

  • נודלס אטריות אודון עם פטריות

  • סלק ממולא בבורגול - מתכון בריא וטעים

  • פילה לברק עם פטריות פורטבלו של מרינה מטוגנות

  • לכל המתכונים