פטריות פורטבלה במילוי גבינת עיזים, פרמזן, אגוזים ועשבי תיבול עם פירורי לחם זהובים מעל

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 6-8 פטריות סטייק פורטבלה או שמפניון גדולות
  • 1 גליל גבינת עיזים
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק (או מוצרלה)
  • 100 גרם אגוזי מלך או לוז או פקאנים (טבעיים)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עירית
  • 8 כפות פירורי לחם
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מורידים לפטריות את הרגל ומברישים את הפטריות בשמן זית. מניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.
  3. קוצצים דק את הפטרוזיליה והעירית.
  4. קולים את האגוזים על מחבת ללא שמן במשך 5 דקות. מצננים מעט וקוצצים.
  5. מערבבים את כל המצרכים פרט לפירורי לחם והשמן.
  6. ממלאים כל פטריה בתערובת הגבינות והאגוזים ומפזרים מעל פירורי לחם.
  7. מזלפים שמן זית ואופים במשך 10 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.

 

הערות חשובות:
במקום לזרוק את רגלי הפטריות, אפשר לקצוץ אותן דק ולהוסיף לתערובת המילוי.

מתכונים דומים

  • כדורי פירה ממולאים בשר ופטריות מושלמים

  • ראמן עמוס פטריות ועוף @meatcurator

  • נזיד בשר ופטריות @meatcurator

  • מרק פטריות ולוקשים טבעוני @meatcurator

  • חומוס אבוקדו - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

  • לכל המתכונים