סלט פסטה עם תירס, פטריות, זיתים, עגבניות מיובשות ועגבניות שרי

time-cook
הכנה - 15 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילה פסטה קצרה
  • 15 עגבניות שרי, עדיף מזן תמר
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים
  • 15 עלי בזיליקום
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 10 עגבניות מיובשות
  • 3/4 קופסת תירס משימורים או קפוא ומבושל
  • 10 ענפי עירית

 

לרוטב:

  • 3 כפות מיונז איכותי
  • 2 כפות קטשופ או רסק עגבניות או ממרח עגבניות מיובשות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות על גבי האריזה ומסננים.
  2. חותכים את העגבניות לחצי, את הזיתים והפטריות לפרוסות ואז העגבניות המיובשות לרצועות דקות.
  3. קוצצים את העירית לטבעות דקות וקורעים את עלי הבזיליקום.
  4. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב.
  5. מניחים את הפסטה החמה בקערה גדולה ומוסיפים את כל המצרכים, מזלפים מהרוטב ומערבבים כשהפסטה עדיין חמימה כדי שהרוטב יספג.
  6. מגישים בטמפרטורת החדר.

מתכונים דומים

  • סיגר פטריות וערמונים STAVIS@

  • סלט כרוב ופטריות חמות עם פקאן, שומשום וחמוציות - אושרית אברגיל

  • סטייק מפטריות פורטבלו

  • כדורי פירה ממולאים בשר ופטריות מושלמים

  • ראמן עמוס פטריות ועוף @meatcurator

  • לכל המתכונים