סלט לאב פטריות - מתכון של נדב גלר מנבחרת ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 400 גרם פטריות מרינה – כל סוג
  • ליטר מים בסיר
  • חצי בצל סגול פרוס לרצועות דקות
  • ½ כוס עלי נענע קרועה ביד
  • ½ צרור כוסברה קצוצה גס
  • 1 בצל ירוק פרוסות
  • 1 גבעול למון גראס פרוס דק
  • 3 כפות רוטב דגים/סויה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 5 כפות מיץ ליים
  • 1-2 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 כפות קאו קואה

הוראות הכנה

  1. מכינים את הקאו קואה:* קולים ½ כוס אורז דביק/יסמין ו8 עלי קפיר ליים במחבת יבשה על אש בינונית, תוך תנועה מתמדת, עד שמתפתח צבע חום עמוק. טוחנים במטחנת תבלינים או במכתש ועלי
  2. את סיר המים מביאים לרתיחה, לאחר מכן מוסיפים את הפטריות, מבשלים 10 דקות.
  3. מעבירים את הפטריות לקערת ערבוב.
  4. מוסיפים בצל סגול, רוטב דגים, מיץ ליים, 3 כפות מציר הפטריות, קאו קואה וצ’ילי גרוס.
  5. לאחר מכן מוסיפים את העשב הטרי: כוסברה, בצל ירוק, למון גראס ונענע ומערבבים.
  6. טועמים ומשפרים טעמים עם רוטב דגים, צ'ילי גרוס ומיץ ליים לפי הצורך.

מתכונים דומים

  • סלט קיסר ראפ

  • סלט סלק חגיגי וטבעוני

    סלט סלק חגיגי וטבעוני

  • סלט מושלם לראש השנה

    סלט חסות קריספיות ופרשיות עם ויניגרט תפוחי דבש ורימונים

  • סלט שרי ופטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות פורטבלה צלויות עם מוצרלה

  • לכל המתכונים