סלט עשבי תיבול ופיצוחים חמוץ מתוק

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • צרור פטרוזיליה –– שטופה וקצוצה
  • צרור שמיר – צרור –שטוף וקצוץ
  • צרור כוסברה –שטופה וקצוצה
  • צרור נענע – צרור –שטופה וקצוצה
  • עלי סלרי – 4 גבעולים –שטוף וקצוץ
  • שקדים –– 10 יחידות
  • אגוזי מלך –– 1/2 כוס
  • גרגרי רימונים –– כוס
  • חמוציות –– 1/2 כוס
  • צימוקים –– 6 כפות

 

תיבול

  • מיץ מלימון אחד – 30 מ"ל
  • שמן שומשום – 4 כפות – 40 מ"ל
  • סוכר – 5 גרם – כפית שטוחה
  • מלח – 2 גרם – 1/3 כפית שטוחה
  • פלפל שחור גרוס – 2 גרם – 1/3 כפית שטוחה

הוראות הכנה

  1.  לערבב את כל המצרכים בקערה (חוץ ממצרכי התיבול).
  2.  לערבב בקערית נפרדת את חומרי התיבול, מיץ לימון סחוט, שמן שומשום, סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  3.  ניתן להחליף את התיבול ברוטב חמוץ מתוק: 3 כפות דבש, 2 כפות חומץ תפוחים או רגיל, קורט מלח לפי הטעם וקורט פלפל שחור לפי הטעם.

מתכונים דומים

  • סיגר פטריות וערמונים STAVIS@

  • סלט כרוב ופטריות חמות עם פקאן, שומשום וחמוציות - אושרית אברגיל

  • סטייק מפטריות פורטבלו

  • כדורי פירה ממולאים בשר ופטריות מושלמים

  • ראמן עמוס פטריות ועוף @meatcurator

  • לכל המתכונים