מוקפץ אסייתי עם אטריות אורז, רצועות קישואים, גזר ופטריות - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 10 דק'
כולל חצי שעה
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת אטריות אורז רחבות
  • סלסלת פטריות שמפיניון קטנות, שימג'י, פורטובלו
  • 1 גזר פרוס לרצועות רצועות
  • 1 זוקיני פרוס לרצועות רצועות
  • 2 כפות שמן
  • חצי כפית שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • כף שומשום
  • מעט צ'ילי גרוס

 

הוראות הכנה

  1. משרים אטריות אורז במים רותחים במשך רבע שעה או עד שהן מתרככות. מסננים.
  2. צורבים קלות במחבט לוהטת פטריות שמפיניון קטנות, שימג'י, פורטובלו, רצועות דקות של גזר וזוקיני.
  3. מוסיפים את האטריות, רוטב טריאקי, שמן שומשום, שום כתוש וצ'ילי לפי הטעם. מקפיצים כ-3 דקות נוספות.
  4. לפני ההגשה מפזרים בצל ירוק קצוץ, שומשום ועלי כוסברה.
  5. ניתן לגוון עם טופו, רצועות עוף או בקר.

מתכונים דומים

  • לזניית פטריות חגיגית

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים