פרגיות ממולאות באורז עם המון ירוקים ופטריות - גלית בר

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 50 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • אורז לבן /יסמין חצי בישול מוכן
  • ירוקים (כוסברה,פטרוזליה,שמיר,נענע) הכל קצוץ מכל דבר חופן יפה.
  • סלסלה ענקית של פטריות שמפיניון מטוגנות
  • מעט סלרי גבעולים קצוץ
  • מעט שום כתוש/קצוץ
  • תיבול: מלח,פלפל,כמון,בהרט או ראסלחנות.
  • מעט שמן זית.

הוראות הכנה

  1. לוקחים פרגית נקייה מעצמות ומוכנה למילוי וממלאים לפי הסרטון(לוקחים קערה מניחים את הפרגית ממלאים והופכים את הקערה שיצא מושלם)
  2. מכינים רוטב : 2 כפות סויה כהה
    2כפות סויה בהירה
    מעט רכז רימונים
    נגיעה טריאקי מערבבים היטב
  3. וחצי קילו פרגיות נקיות מוכנות למילוי (אפשר עם עור ואפשר בלי)
  4. לוקחים מגש או מחבת שמתאימים לתנור מניחים את הפרגיות הממולאות
  5. האורז שנשאר שמים מסביב
  6. מוסיפים את הרוטב על הפרגיות
  7. מפזרים בצאלאלי שאלוט מסביב
  8. מוסיפים עוד קצת שמן זית
  9. אופים בתנור על 180 מעלות עד שהעוף מוכן

 

ואמאלהההה אתם הולכים להנות בטירוףףף
יש לזה טעם של בחש (האורז הבוכרי)

מתכונים דומים

  • לזניית פטריות חגיגית

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים