ראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול

time-cook
הכנה - 25 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • סלסלת פטריות מעורבת שמפניון, יער ופורטובלו 750 גרם סך הכל(קצוצות)
  • 3 קוביות חמאה ( 10 גרם כל אחת)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
    2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • כפית עלי טימין קצוצים
  • כף עלי בזיליקום קצוצים
  • כף עלי פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • אגוזי מלך
  • ניתן להוסיף צימוקים סוכר וקינמון

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת על אש בינונית עם קוביית חמאה וכף שמן זית.
  2. מטגנים את הבצל עד שמשחים קלות, מוסיפים את השום הקצוץ והטימין ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לאש גבוהה מוסיפים קוביית חמאה, כף שמן זית ואת תערובת הפטריות הקצוצות ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את היין הלבן מביאים לרתיחה למשך 2 דקות ומנמיכים לאש קטנה.
  4. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  5. מוסיפים את קוביית החמאה האחרונה, הבזיליקום והפטרוזיליה.
  6. מכבים את האש ומערבבים עד שקוביית החמאה נמסה. מוסיפים צימוקים, סוכר, קינמון, מבשלים 4 דקות נוספות מפזרים יחד עם אגוזי המלך ומגישים.

מתכונים דומים

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@

  • סיגר פטריות וערמונים STAVIS@

  • קובה פטריות ובצל מטוגן כשר לפסח STAVIS@

  • לכל המתכונים