סלט כרוב ופטריות עם חמוציות, פקאנים מסוכרים (או צנוברים) ברוטב חמצמץ-מתוק

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
2 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1/2 כרוב לבן
  • 1/2 כוס פקאנים מסוכרים
  • 1/4 כוס צנוברים (לא חובה)
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפיון או בייבי פורטבלה
  • 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה

 

לרוטב:

  • 5 כפות חומץ או מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר חום
  • 4 כפות שמן קנולה או שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח

הוראות הכנה

  1. חותכים את הכרוב והפטריות לרצועות דקות.
  2. אם משתמשים בצנוברים, קולים אותם על מחבת חמה ללא שמן במשך 3 דקות.
  3. קוצצים גס את הפטרוזיליה.
  4. מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
  5. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסלט, מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים.
  6. מגישים בטמפרטורת החדר.

 

הערות חשובות:
– במקום צנוברים ניתן לשים גרעיני חמניה.
– במקום פטרוזיליה ניתן לשים עירית קצוצה דק או בצל ירוק.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • סלט לאב פטריות - מתכון של נדב גלר מנבחרת ישראלי קיטשן

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • חומוס עם פטריות מוקפצות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים