סלט כרוב ופטריות עם חמוציות, פקאנים מסוכרים (או צנוברים) ברוטב חמצמץ-מתוק

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
2 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1/2 כרוב לבן
  • 1/2 כוס פקאנים מסוכרים
  • 1/4 כוס צנוברים (לא חובה)
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפיון או בייבי פורטבלה
  • 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה

 

לרוטב:

  • 5 כפות חומץ או מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר חום
  • 4 כפות שמן קנולה או שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח

הוראות הכנה

  1. חותכים את הכרוב והפטריות לרצועות דקות.
  2. אם משתמשים בצנוברים, קולים אותם על מחבת חמה ללא שמן במשך 3 דקות.
  3. קוצצים גס את הפטרוזיליה.
  4. מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
  5. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסלט, מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים.
  6. מגישים בטמפרטורת החדר.

 

הערות חשובות:
– במקום צנוברים ניתן לשים גרעיני חמניה.
– במקום פטרוזיליה ניתן לשים עירית קצוצה דק או בצל ירוק.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים