בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 חבילות בצק עלים
  • 2 תבניות מאפינס או של 6 או של 12 סה״כ יוצא 12
  • פרטיות מרינה מכל מיני סוגים – לחתוך לא דק מדיי
  • בצל סגול – לרצועות
  • 4 שיני שום – כתושות
  • צרור עירית
  • כפית סוכר חום – דמררה
  • 2 כפות מיים רותחים
  • 4-5 כפות שמן זית/קנולה
  • גליל גבינת עזים – או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 3/4 כפות
  • 1/4 כפות פלפל שחור
  • 3 כפות טריאקי

הוראות הכנה

  1. נתחיל בהכנת מלית הפטריות – מטגנים בצל עם השמן ומוסיפים סוכר חום ושום, כשמתחילה הזהבה ובועות – זה הזמן להוסיף מיים. ולהמשיך לטגן עד קרמול מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד ריכוך הפטריות, נוסיף תבלינים מלח פלפל טריאקי , נערבב לעוד כ-2 דק ונוסיף את העירית . מבשלים עד שאין נוזלים. מניחים בצד לקירור.
  2. משמנים את תבנית המאפינס עם ספריי שמן – מניחים בצק תואם גודל לתבנית אם זה 12 זה אמור להספיק אם זה 6 אז חוצים לחצי.
  3. מניחים מעל את התבנית הנוספת ומועכים על מנת שיווצרו לנו גומות שנוכל להכניס את המלית. מניחים כף מתערובות הפטריות מעל עיגול גבינת עיזים מעל מוצרלה וסוגרים ממש כמו בסרטון.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו עד להזהבה יפה.

מתכונים דומים

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לחמעג׳ון פטריות טבעוני - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים