בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen
מצרכים
- 2 חבילות בצק עלים
- 2 תבניות מאפינס או של 6 או של 12 סה״כ יוצא 12
- פרטיות מרינה מכל מיני סוגים – לחתוך לא דק מדיי
- בצל סגול – לרצועות
- 4 שיני שום – כתושות
- צרור עירית
- כפית סוכר חום – דמררה
- 2 כפות מיים רותחים
- 4-5 כפות שמן זית/קנולה
- גליל גבינת עזים – או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
- 3/4 כפות
- 1/4 כפות פלפל שחור
- 3 כפות טריאקי
הוראות הכנה
- נתחיל בהכנת מלית הפטריות – מטגנים בצל עם השמן ומוסיפים סוכר חום ושום, כשמתחילה הזהבה ובועות – זה הזמן להוסיף מיים. ולהמשיך לטגן עד קרמול מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד ריכוך הפטריות, נוסיף תבלינים מלח פלפל טריאקי , נערבב לעוד כ-2 דק ונוסיף את העירית . מבשלים עד שאין נוזלים. מניחים בצד לקירור.
- משמנים את תבנית המאפינס עם ספריי שמן – מניחים בצק תואם גודל לתבנית אם זה 12 זה אמור להספיק אם זה 6 אז חוצים לחצי.
- מניחים מעל את התבנית הנוספת ומועכים על מנת שיווצרו לנו גומות שנוכל להכניס את המלית. מניחים כף מתערובות הפטריות מעל עיגול גבינת עיזים מעל מוצרלה וסוגרים ממש כמו בסרטון.
- מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו עד להזהבה יפה.