פריקסה סופגניות במילוי פטריות (עם קצת ערק) - מתכון של מאיה בן דהן מנבחרת דף האינסטגרם ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה ו-20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק (לכ-30 יחידות):

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • רבע כוס סוכר
  • כפית מלח
  • 2 ביצים
  • שליש כוס שמן
  • 3 כפות וודקה / ערק
  • 2 כוסות מים

מילוי (מתאים ל 5-6 סופגניות)

  • בצל אחד חתוך לרצועות
  • 10-12 פטריות שמפיניון "מרינה" חתוכות
  • 2 כפות רוטב ברביקיו
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח

הוראות הכנה

רצוי להכין מראש ריבועים קטנים של ניירות אפיה.

  1. נלוש את כל חומרי הבצק, את המים נוסיף בסוף בהדרגה עד לקבלת בצק רך וחלק.
  2. נתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח כשעה.
  3. בזמן ההתפחה נכין את המילוי: נטגן את רצועות הבצל מעט ונוסיף את הפטריות. לאחר מספר דקות שהבצל והפטריות השחימו, נוסיף רוטב ברביקיו, פטרוזיליה ומלח לפי הטעם.
  4. לאחר שהבצק תפח, נחלק אותו לכדורים של 50-60 גרם, כל כדור נניח על ריבוע קטן של נייר אפיה.
    נתפיח את הסופגניות עד הכפלת הנפח (חשוב!)
  5. נחמם שמן בסיר רחב לטמפ' של 160 מעלות. חשוב להשתמש במדחום לשמן ולוודא שהטמפ' לא עולה מעבר לזה. נכניס את הסופגניות לשמן (על מנת שלא יאבדו את צורתם, הדרך הנוחה ביותר היא להכניס את הסופגניה עם הנייר אפיה לשמן ואחרי דקה להוציא עם פינצטה או מלקחיים). לטגן מספר דקות מכל צד.
    לאחר הצטננות למלא את הסופגניות במילוי הטעים ולהתענג על כל ביס 

שימו לב שהכמויות של המילוי מתאימות למעט מאוד סופגניות. אפשר להשתמש במילויים אחרים לשאר הסופגניות או להכין כמות גדולה יותר.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים