גאלט כפרי

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל test
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • 120 גרם קמח כוסמין מלא / קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 200 גרם יוגורט חלבון בטעם טבעי )יוגורט רגיל עלול להיות נוזלי מידי, וייתכן שתצטרכו עוד מעט קמח(
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

למילוי:

  • סלסלת (200 גרם) פטריות שימאג'י
  • סלסלת (200 גרם) פטריות שמפניון
  • עלי טימין טריים מ3-4- גבעולים
  • כף שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • 1 שן שום כתושה או אבקת שום מיובש
  • אופציונלי: 1/4 כוס יין לבן
  • 100 גרם גבינת עיזים 9%

הוראות הכנה

לבצק:

  1. מחממים תנור ל180- מעלות.
  2. מנפים בקערה קמח עם מלח ואבקת אפייה.
  3. מוסיפים יוגורט וכף שמן זית ומערבבים לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
  4. מרדדים את הבצק לצורת עיגול גס בין 2 ניירות אפיה ומניחים בתבנית.

 

למילוי:

  1. קוצצים את הפטריות (לא דק מדי).
  2. מחממים במחבת כף שמן זית, מטגנים את הפטריות עם עלי הטימין, שום ומלח כ3-4- דקות.
  3. ניתן להוסיף בשלב זה יין לבן ולבשל עד לצמצום הנוזלים.

 

איך מרכיבים?

  1. ממלאים את הבצק בפטריות ומקפלים את השוליים פנימה.
  2. מברישים בשמן זית או ביצה.
  3. מניחים פרוסות גבינת עיזים ואופים כ15- דקות או עד שהבצק מזהיב.
  4. ניתן לפזר שומשום או קצח על השוליים לפני האפיה.

 

ערכים למאפה:

( ללא יין – תוספת 100 קלוריות ל125 מ"ל יין)

1064 קלוריות, 37.5 קלוריות , 115 גרם פחמימות, 38 גרם שומן, 67 גרם חלבון.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים